Deelnemer Jacqueline winnaar Win een Ton-actie van augustus

Jacqueline is met pensioen. Ze woont in de Eilandenbuurt en geniet ervan om buiten te zijn. “Ik tel een aantal maanden vogels voor het Sovon. Dit project kan ik er prima bij doen. Ik heb me opgegeven voor Almere meet water op straat – hoewel die naam de lading niet helemaal dekt. Want ik meet vooral de regen in mijn tuin. Het is wel belangrijk die watermeter op een goede open plek te zetten. Niet in de buurt van een afdakje ofzo. Anders kloppen de metingen immers niet. Ik vind het een leuk gezicht; die meter in de tuin. Water op straat heb ik ook wel twee keer gemeten, maar als het hard regent ga ik ook niet op pad om te kijken of er op andere plekken dan bij mij in de buurt plassen te vinden zijn.”

“Het leuke aan het meedoen vind ik dat ik nu nog meer let op de regenval. Het is natuurlijk bekend dat het vrij droog is en omdat ik een tuin heb, ben ik altijd blij met een regenbui. Toen ik hoorde dat ik een regenton had gewonnen, dacht ik eerst dat er geen plaats voor was in mijn tuin. Maar ik had niet goed genoeg gekeken. Hij past perfect in het enige hoekje waar geen planten staan. Fijn om extra water op te kunnen vangen voor de planten. En ik vind het ook leuk staan.”

Op de bovenstaande foto wordt de ton bij Jacqueline in de tuin geplaatst. Op de onderstaande foto’s het eindresultaat en de watermeter in de tuin van Jacqueline.