Water bij jou op straat?

Er zijn weer interessante metingen ingevoerd voor water op straat, zoals bovenstaande foto van de Mangostraat, die ‘Redhat’ heeft geüpload. In Almere viel volgens de meters op 12 juli 2019 bijvoorbeeld maximaal 15 mm regen in een uur en over de hele dag maximaal 30 mm. Zo’n hoeveelheid in korte tijd komt gemiddeld iets vaker dan 1x per jaar voor. De metingen laten zien dat op drie locaties een deel van een fietspad is ondergelopen. Uit de beantwoording van de vragen en de foto’s is goed na te gaan wat de oorzaak is. Op twee plekken zijn de grasbermen namelijk te hoog waardoor het water niet weg kan stromen. En op de derde locatie is de toestroom naar de kolk geblokkeerd door asfalt van het fietspad. Nuttige informatie voor de gemeente, die de oorzaken aan kan pakken.

Almere Haven
Volgens onze gegevens van de regenradar is er in Almere Haven op 12 juli 2019 wel 34 mm in een uur gevallen. Dit komt maar 1x per 20 jaar voor! Bij zo’n bui verwachten we op meerdere plekken water op straat, omdat het regenwaterriool niet is ontworpen voor zo’n bui. We hebben voor die dag helaas geen metingen binnen gekregen uit Almere Haven. We kunnen dus nog wel wat hulp gebruiken bij het meten tijdens zware buien. Waar blijft het water staan? Wie helpt ons mee? Komend weekend worden weer flinke regenbuien verwacht, dus we hopen dat jullie met je camera in de aanslag de straat op zullen gaan. Veel meetplezier.

Alsnog meedoen?
Heb jij je opgegeven voor Almere meet waterkwaliteit of waterbeleving, maar lijkt het je toch ook leuk om water op straat te meten? Meld je dan alsnog aan! Stuur een mailtje naar info@almeremeetwater.nl, dan voegen we het nieuwe project binnen twee dagen toe.

Bericht van onze ambassadeur Maria Rus