Over het project

Almere doet samen met haar inwoners onderzoek naar het water in de stad. Wat zijn de beste locaties om te zwemmen, te varen of lekker in het gras langs het water te liggen? Waar blijft er water op straat staan na een hevige regenbui? Welke stoffen, bacteriën en organismen komen er in het water voor? Wat zijn de mooiste plekjes en waar is ruimte voor verbetering? 

Met het project Almere meet water gaan we samen met jou op zoek naar de antwoorden op deze vragenDaarom zijn we op zoek naar nieuwsgierige, betrokken waterliefhebbers, van jong tot oud, die het leuk vinden om experimenten uit te voeren en zo gegevens en informatie te verzamelen. Door mee te doen word je een echte Waterexpert. De kennis en kunde die je opdoet deel je op het forum met de andere Waterexperts. De onderzoeksperiode loopt van mei tot oktober 2019.

1.000 metingen
Om goede conclusies te kunnen trekken uit het onderzoek hebben we meetresultaten nodig. Hoe meer, hoe beter. Onze ambitie is om 1.000 meetresultaten binnen te krijgen tijdens de onderzoeksperiode.

Dit aantal hebben we als volgt verdeeld over de 3 onderzoeken:

  1. Waterkwaliteit 500 metingen
  2. Water op straat 200 metingen
  3. Waterbeleving 300 metingen

Meld je ook aan en help mee om de 1.000 metingen te behalen. Elke maand maak je dan bovendien kans op het winnen van een ton!